Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو هیأت فرستاده شده از سوی نیروهای احمد مسعود می‌گوید که در نشست با طالبان توافق شده است که تا پایان مذاکرات از حمله نظامی علیه یکدگر خوداری کنند.

به گزارش ایران اکونومیست، طلوع نیوز می گوید که نخسین دیدار میان نماینده‌گان طالبان و طرفداران احمد مسعود عصر دیروز در مرکز ولایت پروان برگزار شد.

در این نشست طالبان در ترکیب یک هیات ۶ نفری به رهبری محمد محسن هاشمی، معین استخبارات، با یک هیات دوازده نفری طرفداران احمد مسعود به رهبری محمد الماس زاهد گفت و گو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد علم ایزدیار، یک عضو هیأت طرفداران احمد مسعود، در صفحه فیسبوک نوشت که در این گفتگوی سه ساعته با طالبان، افزون بر مسایل دیگر توافق شده است که دو طرف از حمله بر مواضع یک دیگر خوداری کنند.

آقای ایزدیار در صفحه فیسبوکش چنین نگاشته است: «بعد از سه ساعت بحث قرار شد که هیأت دوطرف پیام طرفین را با رهبری شان در میان بگذارند و مذاکرات برای دست یابی به یک صلح و ثبات دایمی در کشور از سر گرفته شود و تا برگزاری دور دوم مذاکرات طرفین هیچگونه حمله نظامی بالای همدیگر نداشته باشند.»

از سویی هم طالبان می گویند که در گفت و گوی دیروز خواهان حل مساله پنجشیر شدند، اما نیروهای مخالف می‌خواهند که در باره ساختار نظام آینده با طالبان گفت و گو کنند.

انعام الله سمنگانی، عضو کمیسیون فرهنگی طالبان نیز این نشست را تأیید می‌کند، اما می‌گوید که طالبان می‌خواستند در باره حل مساله پنجشیر با آنان گفتگو کنند، اما نیروهای طرفدار احمد مسعود خواهان گفتگو در باره ساختار دولت آینده بودند. از همین رو این مذاکرات پیشرفت چندانی نداشته است.

سمنگانی گفت: «هیأتی که از پنجشیر آمده بود بیشتر بر ساختار کل نظام یا دولت تمرکز داشتند؛ اما چون بین خواسته‌ها تفاوت زیادی بود تصمیم بر این شد که هیأت امارت اسلامی پیامی که از هیأت پنجشیر آمده آن را به مقام رهبری امارت اسلامی شریک بکند و همچنان هیأتی که از پنجشیر آمده پیام هیآت امارت اسلامی را به خود احمد مسعود و کلان‌های دیگری که در پنجشیر استند، شریک کند.»

این گفت و گوها در حالی آغاز شده اند که دو طرف از کارگیری گزینه‌های نظامی بر ضد یک دیگر نیز هشدار داده اند.

نورالله نوری، عضو دفتر سیاسی طالبان، گفت: «این کار در روزهای نزدیک انشاالله نتیجه خواهد داشت.

حامد سیفی، عضو جبهه مخالف طالبان، گفت: در ارتباط به مذاکراتی که ادامه دارد ما هنوز هم منتظر نتیجه مذاکرات هتسیم در پهلوی این تمام تدابیر نظامی ما در جبهه مقاومت موجود است.

احمد مسعود در گفت و گویی گفته است که اگر حکومت همه‌شمول و پذیرفتنی برای همه طرف‌ها ایجاد نشود، افغانستان از نظر اقتصادی و سیاسی منزوی خواهد شد.

احمد مسعود، فرمانده نیروهای مخالف طالبان، گفت: «ما در حال صحبت و مذاکره با تحریک طالبان هستیم. اما همان طوری که بسیاری از کشورها مانند کانادا اعلام کردند که در صورت آمدن یک دولت یک طرفه و به اصطلاح امارت آن را به رسمیت نمی‌شناسند. و این مساله به مردم مظلوم افغانستان آسیب می رساند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: درگیری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: درگیری احمد مسعود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۲۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم صهیونیستی به دنبال فشار نظامی بر مذاکرات است

هدف اصلی رژیم صهیونیستی از تهدید به حمله به رفح فشار نظامی بر حماس جهت گرفتن امتیاز از این گروه در مذاکرات مبادله اسرا است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، آریل کاهانا خبرنگار یسرائیل هیوم در این رابطه نوشت، دفتر نخست وزیری اسرائیل اعلام کرد، کابینه جنگ اسرائیل به اتفاق آرا تصمیم گرفت عملیات در رفح با هدف اعمال فشار نظامی بر حماس برای مجبور کردن این گروه جهت پیشبرد روند آزاد سازی گروگان‌ها و تحقق اهداف جنگ ادامه پیدا کند.

به نوشته این رسانه عبری زبان در همین حال به رغم آن که پیشنهاد حماس از خواست‌های ضروری اسرائیل دور است اما اسرائیل هیئتی را در سطح کارشناس برای مذاکره نزد میانجی خواهد فرستاد تا مسئله دستیابی به توافق در چارچوب شرایط تل‌آویو بررسی شود.

از سوی دیگر شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی متنی را که ادعا می‌شود حماس در مورد آن نظر خود را به میانجی‌ها اعلام کرده منتشر کرد.

به زعم این رسانه صهیونیستی: بعد از چند روز انتظار و التهاب، حماس شامگاه دوشنبه در چارچوب بیانه‌ای رسمی موافقت خود را با ابتکار عمل مصر برای آتش بس در نوار غزه را اعلام کرد و اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش متن موافقت را به اطلاع مصر و قطر رسانده و متن این موافقت هم به دست اسرائیل هم رسید.

به نوشته این رسانه عبری زبان یک مسئول اسرائیل در واکنش به این خبر اعلام کرد، حماس موافقت خود را با کلیات طرح مصر اعلام کرد، طرحی که اصولا مورد موافقت اسرائیل قرار ندارد و این برداشت وجود دارد که هدف اصلی حماس خریدن زمان و به تاخیر انداختن حمله ارتش اسرائیل به رفح باشد.

به زعم این رسانه صهیونیستی، کلیات پیشنهاد مصر آن است که 33 اسیر اسرائیل در مقابل 900 تا 1000 اسیر فلسطینی آزاد شده، آتش بس برای 6 هفته اعمال و کمک‌های بشر دوستانه به نوار غزه افزایش پیدا کند.

منابع عبری: حماس تاکید دارد پایان جنگ در توافق نوشته شودرسانه عبری متن توافق پیشنهادی مبادله اسرا را منتشر کردموافقت حماس با طرح پیشنهادی قطر و مصر برای آتش‌بسرسانه عبری: تهاجم به رفح در کابینه اسرائیل تصویب شد

گفتنی است این خبر در حالی منتشر می‌شود که خیابان های شهرهای مهم فلسطین اشغالی از تل‌آویو گرفته تا قدس و حیفا مملو از تظاهرات کنندگانی است که خواهان امضای فوری توافقنامه مبادله اسرا هستند.

از سوی دیگر روزنامه یسرائیل هیوم به نقل از یک منبع آگاه در ساختار رژیم صهیونیستی خبر داد: پیشنهاد جدیدی که حماس با آن مواقت کرده دارای نرمش بیشتری در مسایل مهمی است که اسرائیل تا به امروز بر آن پافشاری کرده است. 

به نوشته این رسانه به طور مثال در این طرح پیشنهادی حماس ملزم به آزادی 33 اسیر نبوده و شمار اسرا در مذاکرات بین دو طرف مشخص خواهد شد. 

در همین حال هیچ جمله شفاف و قاطعی در رابطه با آتش بس هم در آن گنجانیده نشده است. 

همچنین متن پیشنهاد تاکید دارد که اسرائیل حق اعتراض به هویت اسرای فلسطینی که حماس خواهان آزادی آنها در چارچوب این توافق خواهد شد، نیست. 

مسئله چارم موجود در این توافق عقب نشینی اسرائیل از محورهای اصلی غزه است، در این چارچوب اسرائیل موظف به اعطای آزادی تردد بدون بازرسی به فلسطینیان را داده و در آن به صراحت تاکید شده است که حضور هواپیماها بر فراز نوار غزه هم محدود می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادعای برخی منابع از مذاکرات ایران و آمریکا / دور بعدی گفت ‌گوها در آینده نزدیک برگزار می شود
  • حماس: موافقت با توافق، موجب سردرگمی نتانیاهو شد
  • طالبان:حضور در «او.آی.سی» آغازی برای تعامل با جهان اسلام است
  • جمهوری آذربایجان و ارمنستان در یک قدمی امضای معاهده صلح
  • گروسی: پیشنهادهای ما برای ایران «ملموس» است
  • چین: از نشستهای صلح اوکراین با مشارکت همه طرف‌ها حمایت می‌کنیم
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • رژیم صهیونیستی به دنبال فشار نظامی بر مذاکرات است
  • حماس با پیشنهاد آتش بس موافقت کرد/ توپ در زمین اسرائیل!/ آمریکا: در حال بررسی پاسخ حماس هستیم
  • حماس: مقاومت تسلیم فشارها در مذاکرات نمی‌شود